Nieuwe businessmodellen


Over tien jaar willen mensen geen individuele installatieproducten meer. Ze zoeken een integrale oplossing. ICT stelt de installateur in staat om altijd op maat te leveren, precies zoals de opdrachtgever wil. Kwaliteit en de relatie met de klant staan bovenaan.

De installateur werkt met de partijen uit zijn netwerk – en dat hoeft niet langer binnen de keten te zijn – die het best geschikt zijn voor de klus. De opdrachtgever wil straks niet meer betalen voor de installatie, maar voor tien jaar comfortabel wonen en werken. Er komen dus nieuwe businessmodellen. In 2020 werken installateurs steeds vaker samen in een of ander netwerk. Hij is dan niet langer de duizendpoot die alles zelf probeert te leveren, maar hij weet precies waar hij de beste oplossing voor zijn opdrachtgever kan vinden.


Straks gaat het om modellen als franchising en telkens veranderende netwerken van ZZP’ers. Die werken allemaal volgens Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, People Planet Profit en Cradle to Cradle. Dat vinden installateurs vanzelfsprekend.

In de onderstaande video is te zien hoe een online omgeving aan de basis staat van nieuwe business. Moderne installaties en bouwkundige wensen kunnen prima samen en zorgen voor een win-win situatie. Meer informatie over Nieuwe businessmodellen vindt u bij de links.


Aan de slag met Nieuwe businessmodellen

Paragraaf Nieuwe businessmodellen in RADAR 2020