Installeren nieuwe stijl

 

Door de ICT en de nieuwe relatie met opdrachtgevers verandert het installatiewerk. Monteurs kunnen straks niet eens meer zonder de nieuwste tools op het gebied van ICT. In 2025 worden de meeste klussen online afgehandeld. Complexe installaties vinden plaats met behulp van augmented reality. Het stelt de ontwerper, de installateur en de opdrachtgever in staat om bij wijze van spreken door de installatie heen te lopen en rond te kijken. Door miniaturisatie worden alle sensoren in de woning kleiner. De mensen willen geen leidingen en contactdozen meer zien.

 

Hier ontstaan kansen voor de installateur om een breed aanbod te doen. Waarom niet ook het energieverbruik in de woning monitoren? Of problemen op afstand detecteren en verhelpen? De installateur heeft in 2020 een andere bedrijfsvoering. Hij is flexibel, heeft een hoge reactiesnelheid en weet alles van ICT. Ook de kleinere installatiebedrijven zullen hier moeten instappen. Want tussen 2015 en 2020 zijn crowdsourcing en augmented reality voor innovatieve installatie de gewoonste zaak van de wereld geworden.  

 

In de onderstaande video is te zien hoe een “augmented-reality-bril” veel winst oplevert. Nauwkeurige instructies in een digitaal plan zorgen ervoor dat een ingewikkelde installatie op een gemakkelijke manier aangepast kan worden.  

 

Meer informatie over Installeren nieuwe stijl vindt u bij de links.


Aan de slag met Installeren nieuwe stijl

Paragraaf Installeren nieuwe stijl in RADAR 2020