Comfortabel leven


In 2020 is de woning al lang niet meer de plek om alleen te wonen. Alles komt hier dan samen. Werk, wonen, recreatie en interactie met anderen. Er zijn allerlei termen voor, zoals domotica, personal climate, smart living en het nieuwe werken. Comfortabel wonen is ook veilig wonen en toegang tot intelligente communicatiediensten. Hier zal veel afhangen van het persoonlijke contact tussen de installateur en de consument;  de opdrachtgever die consumeert en stuurt tegelijk. 
 
Installatiebedrijven weten in 2020 alles over domotica en wat er verder in de markt speelt. Die markt is groter geworden, want mensen willen langer thuis blijven wonen. Welke zorg op afstand is er bijvoorbeeld mogelijk? De installateur weet raad. De vragen van morgen beperken zich daarmee niet langer tot alleen installeren. 
 
De consument van 2020 verwacht dat er een integraal aanbod ligt. De consument is volledig gewend aan de steeds ingenieuzere ICT-gestuurde snufjes in huis. De installateur is hier de spin in het web. 
 
In de onderstaande video voorziet de elektromonteur een monumentaal pand van de allerlaatste snufjes. De bewoners genieten van een comfortabel leven. Meer informatie over Comfortabel leven vindt u bij de links.
 
 

Aan de slag met Comfortabel leven

Paragraaf Comfortabel leven in RADAR 2020